Zgodovina Minecrafta

Mar
27

Zgodovina Minecrafta

Zgodovina trenutno ene izmed najbolj igranih računalniških igric sega v leto 2009.  Razvil jo je Švedski programer Markus, bolje znani kot Notch. Minecraft je imelo v lasti podjetje Mojang vse do leta 2014, ko ga je kupil Microsoft za vrtoglavi 2,3 miliarde evrov.

Igra se je začela z verzijo Alpha 17.5.2009, kasneje leta 2010 je prišla Beta verzija, kot jo poznamo danes. Sprva je prišla 1.0.0, nato se je vsako leto oz. malo prej prišla nova verzija Minecrafta. V vsaki novi verziji se je pojavilo mnogo sprememb, kot so novi bloki, živali, pošasti in še mnogo. V verziji 1.9 v kateri je bila velika nadgradnja igre, smo prvič dobili način igranja z uporabo obeh rok, da se lahko bojujemo kot pravi bojevniki in pa prvič smo poleteli s krili kot pravi letalci

Minecraft nam ponuja različne načine igranja, kot so : Survival, Creative, Adventure in pa Spectator mode. V najbolj osnovnem načinu igranja, torej Survival kjer je igralec prepuščen naravi, mora preživeti v okoliščinah, ki so mu dane. Creative je predvsem za ustvarjanje, saj ima igralec neomejeno število vseh dobrin. V načinu imenovanem Adveture igralec ne more podirati blokov brez primernega orodja. Spectatore način igranja se je pojavil šele v verziji 1.8, v tem načinu igralec nima inventory-a in lahko leti skozi bloke.